Yaşam

BU HAFTA İBB ŞEHİR TİYATROLARINDA!

Bu hafta Tolstoy’dan Arthur Miller’a, Suat Derviş’ten Savaş Dinçel’e klasik ve çağdaş yazarların eserlerinden oluşan zengin bir repertuvar tiyatro severleri bekliyor.

Bu hafta; Yaşamak mı Ölmek mi? (Yeni Oyun), Savaş ve Barış, Cadı Kazanı, Fosforlu Cevriye, Geçit, Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, Uçurtmanın Kuyruğu, Çingene Boksör, Zehir, Rüya, Herkes Büyücü Olacak, Küçük Yıldızım, Fındıkkıran, Bir Gece Masalı, Çöpsüz Dünya ‘Ayakkabılarımdaki Bir Gün’ adlı oyunlarımız izleyicilerin beğenisine sunulacak.

İstanbul Şiirle Buluşuyor: “Nergisin Sorumlusu Bendim” (Gülten Akın)

Gülten Akın’ın şiir dünyasında Emre Koyuncuoğlu’nun uyarlayıp yönettiği etkinlikte Radife Baltaoğlu, Sevil Akı, Yeşim Koçak, Işıl Zeynep Karaalp, Şirin Asutay, Ebru Üstüntaş, Elvan Boran yer alıyor. Etkinlik, 11 Şubat 2024 tarihinde saat 18.00’de Müze Gazhane Meydanı Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul Şiirle Buluşuyor etkinliğine maç biletleri ve ücretsiz davetiyeler gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/, Biletinial.com’dan ve taşınabilir uygulamamızdan temin edilebilir.

Bu Haftanın Programı (7-11 Şubat 2024)

YAŞAMAK MI, ÖLMEK MI? (Yeni oyun)

1 Eylül 1939’da Polonya’nın başkenti Varşova işgal edilince Varşova Tiyatrosu’ndaki oyuncular; Hitler’in önderliğinde tiyatro mesleği üzerinden işgalci Nazilere ve savaşa karşı destansı bir direnişe başlarlar. Hayatlarını hiçe sayarak bağımsızlıklarını yeniden kazanmak için çabalıyorlar. Başarısız oldukları anda Polonya’nın başkenti Varşova’daki direniş kırılacak, savaş kaybedilecek, ülkenin bağımsızlığı sona erecek ve Nazilere teslim olacaklar.

Kara komedi oyununda; 1974 yılında Kıbrıs’taki savaşı yaşamak zorunda kalan Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği film, savaşlara nasıl uzaktan tanık olduğumuzu, barışın ne kadar değerli olduğunu bizlere yansıtıyor. Nick Whitby’nin yazdığı, çevirisini Yücel Erten’in yaptığı, yönetmenliğini Hüseyin Köroğlu, Şenay Saçbüker, Hüseyin Köroğlu, Kutay Kırşehirlioğlu, Bahtiyar Engin, Vildan Türkbaş, İrem Arslan, Emre Narcı, Volkan Ayhan, Emre Şen, Ümit Bülent Dinçer, Tarık’ın üstlendiği oyunda Köksal, Deniz Yeşil Mavi, Erkan Akkoyunlu, Özge Kırdı, Orçun Tekelioğlu, Necdet Berk Bacdar, Baran Yusuf Polat başrollerde. Oyun, 7-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

SAVAŞ VE BARIŞ

Tarihsel bir anlatım olan ve 1805-1820 yılları arasında geçen “Savaş ve Barış”, Napolyon’un 1812’de Rusya’yı işgal etmesinden hemen önce hayatları tamamen değişen Rus aristokrasisine odaklanıyor. Aşk ilişkileri, aile ve oturma odası hayatı anlatılırken, savaş ve geri dönülemez yıkımı devam ediyor. Savaş ve Barış birçok yönüyle tarihi bir anlatı özelliği taşırken aynı zamanda hayata, inançlara, insan yaşamının amacına dair felsefi düşünceleri içeren, siyasi ve sosyolojik çıkarımlar içeren destansı bir eserdir. Arka planda savaş ve muharebelerin, Napolyon ve Kutuzov gibi tarihi şahsiyetlerin yer aldığı oyunda, aşk hikayeleri, kişisel zayıflıklar, aile içi çatışmalar ve kayıplar, oyundaki her karaktere genel olarak toplumdan uzanan bir panorama oluşturuyor. Lev Tolstoy’un yazdığı, Eva Mahkovic’in uyarladığı, çevirisini Aslı Önal’ın yaptığı, yönetmenliğini Aleksandar Popovski’nin üstlendiği oyunun başrollerinde Ayşegül İşsever, Berfin Berber, Can Başak, Defne Gürmen Yüksel, Deran Özgen, Dilara Demirdüzen, Doğan Altınel, Ersin Bağcıoğlu, İlker yer alıyor. Sami Kılıç, İpek Uğuz, Levent Üzümcü, Melisa Demirhan, Mesut Çırak, Murat Bavli, Keyifli Güney, Nevzat Sinan Taştan, Ogeday Erkut, Osman Kaba, Salih Şimşek, Sefa Turan, Taha Karakaş, Yağmur Topçu rol alıyor. Oyun, 7-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gösterime girecek.

CADI KAZANI

Yıl 1692… ABD’nin Salem kasabası… Büyücülükle suçlanan insanlar… Büyük tartışmalara, ardından işkencelere ve sonunda idamlara yol açan mahkemeler… İnsan ‘listelerini’ ölüme sürükleyen ‘insanlar’ kendi çıkarları için… İmanı kullanmak; Önce sosyal hayatı, sonra hukuku, en sonunda da onuru yok etmeye çalışan ‘liderler’ ve buna sebep olmayı ya da seyirci kalmayı seçen insanlar… Bu ölümsüz eser, dönemin en değerli isimlerinden biri olan Arthur Miller tarafından yazılmıştır. 1952’deki gerçek olaylara dayanan tiyatro edebiyatı; Şehir Tiyatrosu seyircisini ilk kez selamlıyorum.

Arthur Miller’ın yazdığı, çevirisini Sabahattin Eyüboğlu-Vedat Günyol’un yaptığı, yönetmenliğini Yiğit Sertdemir, Berfu Aydoğan, Berna Adıgüzel, Burak Davutoğlu, Canan Kübra Birinci, Ece Bağcı, Emre Davet Akbaba, Eraslan Sağlam, Ersin Sanver, Ezgim Kılınç’ın yaptığı oyunda, Fatma İnan, İbrahim Can, Mehmet Bulduk, Nilay Yazıcıoğlu, Onur Demircan, Ozan Gözel, Rozet Hubeş, Selçuk Yüksel, Selen Işık Sarıyar, Zeki Yıldırım başrollerde. Oyun, 7-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde olacak.

FOSFORLU TÜRKİYE

Anne ve babasını tanımadığı için gökyüzündeki yıldızlardan doğduğuna inanan, denizin kucağında sokak çocuğu olarak büyüyen, Galata’da karnını doyurmak için “sanat”la uğraşan Cevriye, sıradan bir sokak kızı değil aslında İstanbul sokaklarının ta kendisi. Hastalık ve soğuk nedeniyle ölümün eşiğine geldiği o gece, tanıştığı gizemli bir adam sayesinde hayata ve aşka tutunur. Cevriye’nin tanıdığı hiçbir erkeğe benzemeyen ve ona “sen” diye hitap eden bu adam aslında gizlice yaşayan bir idam mahkumudur. Cevriye tanıştığı günden itibaren bambaşka bir “kişi” olmuştur. Hapishaneye, sürgüne, zamanın geçmesine ve her türlü sıkıntıya rağmen bu aşkından vazgeçmeyen Cevriye, sevgilisi için her şeyi riske atacaktır.

Oyunda 1930’lu ve 1940’lı yılların İstanbul’u zengin betimlemelerle sunuluyor. Mahallelerin arka sokaklarında, cezaevlerinde, bataklıklarında hayata tutunmaya çalışan kadınlar, anneler, çocuklar ve hayat dolu genç erkeklerle otoritenin ilişkisi çarpıcı hikayelerle aktarılıyor.

Suat Derviş 60’lı yılların başında Türkiye’ye döndüğünde siyasi, mesleki ve mali açıdan zor bir dönemden geçiyordu. “Fosforlu Cevriye” adlı romanını yayınevlerine sundu ama ne yazık ki her defasında reddedildi. Suat Hanım’ın en büyük dileği bu eserin yayımlanmanın ötesinde, “müzikal” olarak tiyatro oyununa dönüştürülmesiydi… Bunun için tanıştığı ilk kişi genç oyuncu Gülriz Sururi’ydi… Şehir Tiyatroları…

“Karanlık bir gecede gökten düşüp parçalanan bir yıldız gibi…” Kalbimizde iz bırakan Suat Derviş, Reşat Fuat Baraner, Nazım Hikmet ve Gülriz Sururi’ye sevgilerle…

Suat Derviş’in yazdığı, Gülriz Sururi’nin uyarladığı ve yönetmenliğini Yelda Baskın, Ayşe Günyüz Demirci, Besim Demirkıran, Binnur Şerbetçioğlu, Direnç Dedeoğlu, Esra Ede, Çağatay Palabıyık, Elif Verit, Emre Yılmaz, Hakan Örge, Irmak Örnek, Nur’un yaptığı oyunda Saçbüker Otan, Samet Silme, Tuğrul Arsever, Yağmur Damcıoğlu Namak, Yunus Erman Çağlar, Zeynep Ceren Gedikali başrollerde. Oyun, 7-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

GEÇİT

Gezileri sırasında dağın zirvesinde mola veren bir ağa ve bir maraba, saklandıkları yerden kontrol noktasını gözetliyor. İki insan arasındaki bağ aslında insanlığın var oluşundan bu yana mücadele ettiği sahiplenmenin, zalimlerin ve mazlumların hikâyesinin bir özetidir.

Senaryosunu Cem Düzova’nın yazdığı, yönetmenliğini Nihat Alpteki’nin üstlendiği oyunda Gürol Güngör ve Hasip Tuz başrollerde. Oyun, 7-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

SİZ İSTANBUL’DAN DAHA GÜZELSİNİZ

Bir ailenin üç hanımı; büyükanne, kız ve torun… Üçünün de ortak kaderi, aynı yerde söylenen sözlerden çok, içlerinden sessizce geçen cümlelerde gizli… Geçmiş, şimdi ve gelecek, birbirlerine tutunurken iç içe geçiyor. Erkeklerin yalnız ve yarım bıraktığı hayatlarında birbirlerine giderek daha çok benzerler. Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin Ayfer, Başak ve Melis’in hikâyesini İstanbul fonunda anlatıyor. Hanımın değişmeyen hikayesi…

“Seni kollarıma aldım… birlikte yürüdük, çelik tellere, çimentoya, yeni yükselen yüksek binalara baktım… Yerdeki asfalta baktım… Yolun yarısında yorgun düşenlerin sigara dumanı, ter kokusu her yerdeydi, Allah kahretsin, ‘Boğaz havasını bozdunuz’ diye bağırdım. Gel kızım, eve gidiyoruz, sen İstanbul’dan daha güzelsin.’O gün hayatımın en güzel günüydü, meğerse…’

Senaryosunu Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, tiyatronun anlatım geleneği ile çağdaş tiyatro araçlarını bir araya getiren oyun, “üç anlatıcı”lı bir kurguyla ilerliyor. Mekan bütünlüğüne hikayenin parçalılığı da eklenince farklı bir kurgu ortaya çıkıyor. Bu kurgu geçmişe, geleceğe ve şimdiye sıkışıp kalmış üç hikayeyi birleştiriyor. Zamanla. Üç hikaye birleşip ‘kadın’ın hikayesine dönüşüyor…

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği oyunda Esin Umulu, Şebnem Köstem, Yeliz Şatıroğlu rol alıyor. Oyun, 7-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde sahnelenecek.

Uçurtmanın Kuyruğu

Çocukluğu babası tarafından otoriteyle süslenen, katı bir disiplinle yetiştirilen, bu disiplin ve otoriteyi takıntı haline getiren bir adam, hayatına son vermeye karar verir. İntihar mektubunu yazıp bitirdiği anda kapı çalınır. Karşısında ise ilk kez gördüğü ve tanımadığı bir misafir vardır. Gelen adam, hayatına ve tüm çocukluğuna dair her şeyin kontrolüne sahiptir. Zaman geçtikçe sohbet ilginçleşiyor. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlıyor. Senaryosunu Savaş Dinçel’in yazdığı, yönetmenliğini Barış Dinçel’in üstlendiği oyunun başrollerinde Gün Koper ve Ali Yoğurtçuoğlu yer alıyor. Oyun, 7-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde sahnelenecek.

ÇİNGENE BOXER

1920’li yılların boks yıldızı Johann Wilhelm Trollmann’ın trajik yaşamını konu alan oyun, kurgusal karakter Hans’ın tanıklığı üzerinden izleyiciye anlatılıyor. Çocukluk yıllarında tanışan ikili, yılları güçlü bir dostluk bağıyla geride bıraktı. Kendine has tarzıyla yıldızlaşan çingene boksör Ruki, Nazi Almanyası’nın faşist politikalarına ve ayrımcılığına maruz kalır. Almanya Şampiyonu olmasına rağmen kendisine bu unvan verilmemiştir ve her zaman kaybetmeye mahkumdur. Yoksul mahallelerde başlayıp toplama kamplarına kadar devam eden ölümüne bir dostluğun çarpıcı hikayesi…

Rike Reiniger’in yazdığı, Cafer Alpsolay’ın yönettiği oyunda Ercan Demirhan başrolde. Oyun, 7-10 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de gösterime girecek.

ZEHİR

Geçmişte yaşanan trajik bir kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra yeniden bir araya gelmek zorunda kalır. Bu buluşma geçmişle acı dolu bir hesaplaşmaya dönüşür. Karşı tarafın ne hissettiğine dair eksik parçalar yerine oturur. Kadın ve erkeğin bakış açılarına odaklanan eser, Hollanda prömiyerinin ardından birçok dile çevrildi.

Lot Vekemans’ın yazdığı, çevirmenliğini ve yönetmenliğini Şaban Ol’un yaptığı oyunda Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Eraslan Sağlam rol alıyor. Oyun, 10 Şubat 2024’te Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

Çocuk oyunları

RÜYA(5+ Yaş)

Hayvanat bahçesini ziyaret eden Özgür, rüyalarında doğal yaşam alanlarından alınıp kafeslere kapatılan hayvan dostlarını görüyor. Artık harekete geçme zamanı gelmiştir ve Özgür onları kurtarmaya kararlıdır. Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı, Özge Midilli’nin yönettiği oyunda Alp Tuğhan Taş, Esen Koçer, Pınar Aygün, Direnç Dedeoğlu, Gülce Çakır, Mehtap Gündoğdu Akbulut, Nilay Bağ, Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor. Oyun, 11 Şubat 2024’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

HERKES BÜYÜCÜ OLACAK (3+ Yaş)

Ünlü sihirbaz Zubi’nin öğrencileri bir “usta” olmanın ve sihirli şapkasına kavuşmanın hayalini kurarlar. Zubi, sihirli şapkanın yeni sahibini belirlemek için bir yarışma düzenler. İllüzyon gösterileri ile ilerleyen oyunda hedefe birlikte ilerlemenin önemi anlatılıyor.

Kubilay Tuncer’in yazıp yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yiğit, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor. Oyun, 11 Şubat 2024’te Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.

BENİM KÜÇÜK YILDIZIM (3+ Yaş)

Bir gün gökten bir yıldız düşer… Küçük kız onun peşinden koşar… Belki de gözündeki yıldıza ulaşamaz; Ancak karşısına yıldız müzisyen bir karga, tavuklar için yıldız gibi parlayan bir mısır parçası, her nefeste yıldız gibi parlayan bir ateş böceği çıkıyor… Hepsiyle arkadaş oluyor… Sonunda, gerçek yıldızın kendi içinde olduğunu, sevginin, kardeşliğin ve dostluğun farkına varır.

Cengiz Özek’in yazıp yönettiği oyunun başrollerinde Ayşe Günyüz Demirci, Buğra Can Ildırışık, Yunus Erman Çağlar, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy, Özge Kırdı, Pınar Pamuk, Aslı Menaz yer alıyor. Oyun, 11 Şubat 2024’te Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

Fındık Yeşili (7+ Yaş)

Minik Clara, yılbaşı hediyesi olarak aldığı Fındıkkıran oyuncağıyla arasında özel bir bağ kurar. O gece, rüya ile gerçek arasında, görünenin ardındaki güzelliklerin ortaya çıkacağı, başka dünyalarda büyük bir macera başlar. 1800’lü yıllardan günümüze farklı versiyonlarıyla opera ve sinemada büyük ilgi gören bu halk masalı, şimdi Şehir Tiyatrosu’nda tüm görkemiyle sahneleniyor. ETA Hoffmann’ın öyküsünden Dilşad Çelebi tarafından uyarlanan ve yönetmenliğini Lerzan Pamir’in üstlendiği oyunda Asrın Gurur Kuyucak, Gözde İpek Köse, Cihan Kurtaran, Çağrı Büyüksayar, Derya Keykubat, Dolunay Pircioğlu, Emel Bertan, Esra Ede, Emrah Derviş Soylu, Gürkan Başbuğ, Hakan Gümüş, Osman Kaba, Pelin Budak, Salih Şimşek, Sefa Turan, Selen Nur Sarıyar, Ümit Bülent Dinçer, Yılmaz Aydın başrollerde. Oyun, 11 Şubat 2024’te Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

BİR GECE MASALI (5+ Yaş)

Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunundan uyarlanan Bir Gece Masalı, dostluk kavramını temel alıyor. Oyun, ailesinin istediği genç adamla değil, kendi istediği kişiyle arkadaşlık kurmak isteyen Sevimli Kız’ın, Güzel Oğlan, Güçlü Oğlan ve Selvi ile ormanda geçirdiği bir gecede yaşananların hikâyesini anlatıyor. Kız. William Shakespeare’in yazdığı ve Musa Arslanali’nin yönettiği oyunun başrollerinde Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Burhan Yeşilyurt, Çağlar Ozan Aksu, Güzin Alkan, Hüseyin Emre Şen, Mehmet Emre Ertunç, Oğuzhan Oğuz, Ömer Naci Boz, Seda Yılmaz, Serap Doğan yer alıyor. Oyun, 11 Şubat 2024’te Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

ÇÖP OLMAYAN DÜNYA (3+ Yaş)

İklim değişikliği ve hava kirliliği nedeniyle bulutların renginin, rüzgarın yönünün değiştiği günlerden biri; Umutlu, neşeli ve bilinçli bir uçurtma olan Uç Uç, kuyruğu kırıldığı için çöplüğe düşer. Çöplükte bir bez bebek olan Tassel ve atılmış bir paket olan Koli Koli ile tanışır. Çöplüğü kontrol eden Çöp Kralı, yardımcısı Sinek ve kuralları değiştirmeye çalışan ekibi Uç Uç arasında mücadele başlar.

Çöpsüz Dünya oyunu, sempatik karakterler aracılığıyla, tüketim kültürünün ön planda olduğu günümüz dünyasında “geri dönüşüm, onarım, sıfır atık ve renklerle ayrılmış çöp kutuları” gibi konuları ele alarak atıksız bir dünyanın nasıl mümkün olabileceği sorusuna yanıt arıyor. bilinçsizce yaygınlaşmıştır. Dilek Yurtseven’in yazdığı, Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Eylül Soğukçay, Pınar Demiral, Engin Akpınar, Samet Silme, Mehmet Soner Dinç rol alıyor. Oyun, 11 Şubat 2024 tarihinde Müze Gazhane’de oynanacak Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

ONE DAY ONE AYAKKABI (3+ Yaş)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılır ve ayrılmaya karar verir ancak tek bir ayakkabı bulamaz. O ne, önce diğer ayakkabı, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlıyor. Kaybolan ayakkabı Kaptan Cook’u aramaya gitti ve kim bilir ne maceralar yaşıyor… Derya Yıldırım’ın yazdığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım başrolde. Oyun, 11 Şubat 2024’te Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler