Teknoloji

Sony’nin Yeni Tam Çerçeve Vlog Kamerası ZV-E1, Nihai İçerik Oluşturma Deneyimini Sunuyor

Sony, en üst düzey içerik oluşturma deneyimi için yüksek performanslı 35 mm tam çerçeve görüntü sensörüne sahip yeni değiştirilebilir lensli vlog kamera ZV-E1’i duyurdu. Sony’nin Vlog kamera serisinin zirvesinde yer alan bu kamera; Sony E montaj sistemi, gelişmiş teknolojisi, zengin ton performansı, düşük gürültü ve yüksek hassasiyetli sinematik görüntüleri ile öne çıkıyor. Dünyanın en kompakt ve en hafif gövdesiyle olağanüstü hareketlilik sunarken, en sofistike çalışmalarda vlogger’lar için maksimum özgürlükle yaratıcı çok yönlülük sağlar.

ZV-E1’in temel özellikleri:

• Dünyanın en küçük, en hafif, tam çerçeve değiştirilebilir lensli vlog kamerası2 ii
• 15+ durak enlem ve yüksek hassasiyetli tam çerçeve arkadan aydınlatmalı CMOS Exmor R™ sensör
• Sony E-montaj Sistemi
• BIONZ XR™ görüntü işleme motoru
• AI tabanlı Gerçek Zamanlı AF Tanıma ve Güçlü Gerçek Zamanlı İzleme
• 4K 60p, 4K 120p’ye yükseltilebilir
• S-Cinetone ile Sinematik Vlog Kurulumu
• 5 eksenli optik gövde içi görüş sabitleme ve Dinamik Aktif Mod sabitlemev
• AI tabanlı Otomatik Çerçeveleme ve Çerçeveleme stabilizasyonu
• S-Gamut3.Cine/S-Log3 ve S-Gamut3/S-Log3
• Nefes Dengeleme işleviviii
• Sanat Eseri Vitrini Ayarı ve tek dokunuşla Bokeh Anahtarı
• Değişken yönlendirilebilirliğe sahip Akıllı 3 Kapsül Mikrofon
• Kolay görüntüleme için değişken açılı dokunmatik LCD
• Kolay, kararlı akıllı telefon bağlantısı
• Sürdürülebilir tasarım

Yann Salmon Legagneur, Pazarlama, Görüntüleme ve Analizler Başkanı, Sony Europe; ” ZV-E1, içeriklerini yükseltmek isteyen vlogger’lar için en üst düzey içerik oluşturma deneyimini sunmak üzere tasarlandı.” söz konusu. “Bu, en iyi içeriği sunmak için AI teknolojisiyle desteklenen en iyi vlog kamerasına sahip olmak isteyen yaratıcılar için inanılmaz bir kamera.”

Konuyu vurgulayan etkileyici görüntüler

ZV-E1, yüksek hassasiyet, düşük gürültü ve mükemmel bokeh sağlayan yaklaşık 12,1 aktif megapiksele sahip 35 mm tam çerçeve arkadan aydınlatmalı CMOS Exmor R™ sensöre sahip özel bir vlog kamera olarak öne çıkıyor.

Önceki nesillere göre 8 kata kadar daha fazla işlem gücüyle BIONZ XR™ yatay işlem motoru, yüksek hassasiyetli performansı, tonlama işlemeyi, renk reprodüksiyonunu, düşük gürültülü performansı ve daha fazlasını önemli ölçüde geliştirir. Manzara sensörünün ürettiği yüksek hacimli bilgi, 120p’de 4K (QFHD: 3840 x 2160) çekim yaparken bile gerçek zamanlı olarak işlenebilir. BIONZ XR işlemci, geliştirilmiş AF hızına ve hassasiyetine de önemli ölçüde katkıda bulunur.

Yüksek kaliteli 4K (QFHD) video, 40 piksel gruplamaya gerek kalmadan 10 bit 4:2:2’de tam çerçeve okumayla kaydedilebilir. Bu nedenle, görüntü kaydı için tam çerçeve formatının etkileyici avantajlarını sunarken hare veya pürüzsüz yüksek çözünürlüklü 4K çekim sunar.

Kullanıcılar, 4K 60p’de çekim yapabilir ve Creators’ Cloud aracılığıyla 4K 120p’ye yükselterek olağanüstü pürüzsüz 5x (maks.) ağır çekim manzaralarla çekim yapabilir. XAVC SI formatını 60p’de kullanırken S&Q modunda ağır veya hızlı çekimde videoyu doğrudan yeniden oynatırken maksimum 600 Mb/sn (4:2:2 10 bit, H.264, All-I) bit hızıyla olağanüstü görüntü kalitesi sunar. Yükseltildiğinde ve XAVC S formatı kullanıldığında, 240 fps’de Full HD çözünürlükte 10 kata kadar ağır çekim kullanılabilir ve dinamik sporlar ve diğer aksiyon türleri hakkında yeni bakış açıları sağlar.

15+ stop enlemi, çok çeşitli aydınlatma koşullarında vurgu veya gölge ayrıntılarını kaybetmeden doğal görünen görüntüler yakalamayı mümkün kılar.

Standart ISO aralığı, hem fotoğraflar hem de görüntüler için 80 ile 102400 arasındadır. Durağan görüntüler için genişletilmiş aralık 40 ila 409600 arasındadır ve filmler için genişletilmiş aralık 80 ila 409600’dür.

Sinematik dilekleri gerçeğe dönüştürün

ZV-E1, uzun metrajlı filmlere benzeyen sahneler oluşturmanın sezgisel bir yolu olan Sinematik Vlog Ayarları ile göze çarpan içeriklerin oluşturulmasını sağlar. Herkes uygun bir “Görünüm ve Ruh Hali” seçerek sahneye ve yaratıcı amaca ideal şekilde uyan sinematik vlog görüntüleri oluşturabilir. Sinematik Vlog Kurulumu, doğal orta tonların yanı sıra sinematik görünümleri ve cilt tonlarını geliştirmek için gereken yumuşak renkleri ve yumuşak vurguları sağlayan “Görünümler”i, renkleri kesinlikle vurgulayan “Ruh Hallerini” ve otomatik odaklamanın ne kadar hızlı değişeceğini belirleyen AF geçiş hızını içerir. Genel sinema hissi, 24 fps kare hızı ve sahnenin üstünde ve altında siyah bantlar bulunan geniş ekran Sinemaskop en boy oranı (2,35:1) ile geliştirilmiştir.

ZV-E1’deki S-Cinetone, gerçekten sinematik bir görünüm sağlar. Sony’nin Cinema Line teknolojisine dayanan S-Cinetone, sağlıklı görünen, sinema kalitesinde cilt tonları için gerekli olan doğal orta tonları sunar.
Yeni “Yaratıcı Dış Görünümler” seti, doğrudan kamerada fotoğraflar ve görüntüler için ilginç dış görünümler oluşturmayı kolaylaştırır. 10 “Yaratıcı Görünüm”, olduğu gibi kullanılabilen veya özelleştirilebilen ön ayarlar olarak sağlanır. Ayrıca, yeni eklenen “Resim Tarzım”, “Akıllı Otomatik” veya “Sahne Seçimi” modunda çekim yapmayı mümkün kılar, dokunmaya duyarlı monitördeki simgeler, “Yaratıcı Görünüm” seçmeyi ve doğrudan sahneyi ayarlamayı kolaylaştırır. arka plan bokeh, parlaklık ve renk tonu.
Gelişmiş yapay zeka ve lider teknoloji her zaman çarpıcı görüntüler sunar

Gerçek Zamanlı AF Tanıma, hareketi doğru bir şekilde tanımak için konu form verilerini kullanan yenilikçi bir yapay zeka işlem birimi içerir. İnsan maruziyeti varsayımı teknolojisi, yalnızca gözleri değil aynı zamanda vücut ve baş konumunu da yüksek hassasiyetle tanımak için öğrenilmiş insan formlarını ve duruşlarını kullanır. AI işlem birimi, farklı duruşlara sahip birden çok öznenin ortasında bile ayrım yapabilir ve ayrıca, bir öznenin yüzünün eğimli, gölgede veya arkadan aydınlatmalı olduğu güçlü durumlarda izleme güvenilirliği sağlayarak bireysel yüzlerin tanınmasını geliştirebilir. Yapay zeka işlem birimi, insan ve hayvana ek olarak artık kuş, böcek, araba/tren ve uçak nesnelerini tanımayı mümkün kılarak hem fotoğraf hem de görüntü çekerken daha da fazla esneklik ve güvenilirlik sağlıyor.

ZV-E1, konu tanımlanıp deklanşöre yarım basılarak etkinleştirilebilen yapay zeka tabanlı Gerçek Zamanlı Takip özelliği ile kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Ardından kamera konuyu otomatik olarak takip ederek kullanıcının çerçeveleme ve kompozisyona konsantre olmasını sağlar. Yeni kamera, hızlı Hibrit AF ile hızlı çekim ve kararlı takip sunarken, ayrıntılı AF ayarları sayesinde üst düzey hassasiyet ve kontrol sağlıyor.

Optimize edilmiş algoritmalara sahip kompakt, hassas sabitleme ünitesi ve cayro sensörler, 5,0 adıma kadar sabitleme sağlayarak ZV-E1’in tam görüntü kalitesi potansiyelini sunmaya yardımcı olur. Kamera sarsıntısı 5 eksende algılanır ve aktif olarak düzeltilir. Fotoğraf makinesinin gövdesine yerleştirilmiş manzara sabitleme teknolojisi, kendi kendine sabitleme içermeyen E yuvalı lensler dahil olmak üzere çok çeşitli lenslerle etkili sabitleme sağlayabilir.

Dinamik Aktif Mod stabilizasyonu, önceki modellerde sağlanan Aktif Mod’dan yaklaşık yüzde 30 daha etkili olmasıyla öne çıkıyor. Bu, hareket halindeyken düzgün ve sabit vlog görüntüleri çekmeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

Yapay zeka tabanlı Otomatik Çerçeveleme özelliği sayesinde ZV-E1, röportajlar, müzik performansı, yemek pişirme ve çok daha fazlası için ideal bir ekipman olarak öne çıkıyor. Yapay zeka tabanlı bahis tanıma teknolojisini kullanan Otomatik Çerçeveleme, çekim sırasında özneyi belirgin bir konumda tutmak için çerçeveyi otomatik olarak kırpıyor. Kamera hareket ettirilmeden bile kadraj her zaman konuyu sorunsuz takip edecek şekilde ayarlanır, bu da tek kişilik çekim süreçlerinde kullanıcının iş akışını basitleştirir. İzlenecek nesne, kameranın dokunmatik ekranı veya bir akıllı telefondaki Creator’s App aracılığıyla kolayca seçilebilir.

Nefes Telafisi, dengeli bir görüş açısını korumak ve pürüzsüz, dramatik odaklama efektleri elde etmek için odaklanırken görüntü kaymalarını bastırır. Fotoğraf makinesi ayrıca grup özçekimleri veya grup portreleri çekerken bokeh efektini otomatik olarak ayarlayan ve tanınan birden çok yüze odaklanan Çoklu Yüz Tanıma özelliğine de sahiptir; bu, yalnızca ön yüzlerin odakta olduğu ve daha geridekilerin odak dışı olduğu sorunları önler.

ZV-E1 ayrıca öznenin çerçevedeki konumunu otomatik olarak sabitleyen bir Çerçeve Sabitleyiciye sahiptir. Gelişmiş yapay zeka tabanlı nesne tanıma teknolojisi, elde çekim sırasında nesneyi çerçevede sorunsuz ve sabit bir biçimde tutmak için kameranın Dinamik Aktif Mod görüntü sabitleme özelliğiyle birlikte çalışır. Böylece, takip çekimleri yapılırken veya konu etrafında çekim yapılırken çok akıcı görüntüler oluşturmayı mümkün kılar.

ZV-E1 ile cilt tonları, fotoğraf ve görüntüler için bağımsız olarak optimize edilir. Böylece özçekim veya vlog çekerken cilt doğal ve hoş bir şekilde işlenir. Fotoğraf makinesinde ayrıca tek dokunuşla arka plan bokeh iyileştirmesi için bir Bokeh Anahtarı ve görüntüleri çekerken yumuşak bir deri efekti bulunur.
Bununla birlikte, ZV-E1 aynı zamanda yapay inceleme görüntüleri için Artefakt Tanıma Ayarı içerir; böylece kullanıcılar, sunum yapan kişinin yüzü tarafından merceğin önünde tutulan bir artefakta odaklanabilir ve sonra tekrar geri dönebilir.

Pürüzsüz, kolay, çok yönlü yakınlaştırma

ZV-E1, kullanıcılara yaratıcı yakınlaştırma kontrolü sunar. Sapın üst kısmındaki yakınlaştırma kolu yalnızca uyumlu motorlu yakınlaştırma lenslerini kontrol etmekle kalmaz, aynı zamanda Clear Image Zoom’un güçsüz yakınlaştırma ve sabit lenslerle daha az görüntü bozulması ile kullanılmasına olanak tanır. Bu, birçok proje için gereken lens sayısını önemli ölçüde azaltır.

Gerçek Zamanlı AF Tanıma, Gerçek Zamanlı İzleme ve netleme alanı ayarları, dijital olarak veya Clear Image Zoom ile yakınlaştırma yapılırken aktif kalır ve dijital yakınlaştırma işlemleri sırasında bile fotoğraf makinesinin aşama algılamalı AF sisteminin tam hassasiyetine ve hızına ulaşılmasını sağlar.
Unutulmaz anları ve durumları yakalamak için zamanı kontrol edin
Kameradaki hızlandırılmış işleme özelliği, bulutların, insanların, şehirlerin ve diğer yavaş değişen nesnelerin hareketleri gibi hızlandırılmış dizilerin benzersiz biçimde kaydedilmesine yardımcı olur. Pozlama aralığı 1 saniyeden 60 saniyeye kadar ayarlanabilir, bu da ağır çekimi eğlenceli hızlandırılmış dizilere sıkıştırmayı kolaylaştırır.

Güçlü vlog içeriği için geliştirilmiş ses

ZV-E1, rüzgar ve ortam gürültüsünün sorun olabileceği dış mekan koşullarında net ses alabilen ve rüzgar sesini önemli ölçüde azaltabilen, değişken sapmalı yüksek performanslı 3 kapsül mikrofona sahiptir. Otomatik , Ön , Tüm Taraflar ve Arka Planlar ayarları, çeşitli ortamlara uyacak şekilde yerleştirilmiştir ve kullanıcıların kolayca optimum kayıtlar yapabilmesi için yüz tanıma doğrultusunda otomatik olarak bir tarafa geçer.

Aynı zamanda dijital ses arabirimli bir Çoklu Arabirim (MI) yuvası içerir. Mikrofon ve kulaklık jakları, genişletilmiş ses yetenekleri sunar.

İçerik oluşturucuların ihtiyaçlarını karşılamak için gelişmiş düzenleme desteği
ZV-E1, gelişmiş video kayıt modlarını destekler. Tam çerçeve görüntü sensörünün hızlı okuma ve yüksek hacimli bilgi işleme özellikleri, piksel gruplaması olmadan tam çerçeve 4K okumaya olanak tanır ve ayrıca değerli düzgünleştirilmiş görüntü kalitesi ve daha esnek, üretim sonrası verimli düzenleme yetenekleri sunar.

ZV-E1, Long GOP veya All Intra sıkıştırma kullanırken dahili olarak 10 bit 4:2:2 görüntüleri kaydedebilir ve dahili çerçeve içi (All-I) kaydı ve MPEG-H HEVC/H kullanarak XAVC HS formatında kaydı destekler. İki kat verim sağlar.

Vlog kamerada ayrıca Esnek ISO ve otomatik veya manuel olarak 640 ile 102400 (genişletilmiş ISO modunda 160 ve 409600) arasında ayarlanabilen atanabilir LUT’lar bulunur. Böylece kullanıcılar, önceden ayarlanmış Günlük modları dışındaki modlarda makul görünümler oluşturabilir.

Akıcı, kolay vlog için tasarlandı

ZV-E1, yandan açılan değişken açılı LCD Ekranı, vlog için optimize edilmiş kontrol sistemi ve tutma yeri sayesinde kayıt sırasında kolay görüntüleme ve dokunma işlevi sağlar.

Kullanışlı, kendinden emin çekim için özellikler

Yeni vlog kamera, Sony’nin yüksek kapasiteli Z pili ve hızlı şarjı destekleyen USB PD (Güç Dağıtımı) ile uzun süreli kayıt için kesintisiz güç sunar. Daha da iyi güç performansı için görüntü işleme motoru, manzara sensörü ve ilgili devreler, tüm çekim koşullarında güç tasarrufunu optimize eder.

Olağanüstü mobilite için kompakt ve hafif

ZV-E1, tam çerçeve CMOS sensörü ve lens değiştirilebilirliği ile dünyanın en kompakt, hafif vlog kamerası olarak öne çıkıyor. Muhteşem hareketliliği, vlogger’lara yaratıcı ifade için yeni yetenekler kazandırıyor.
Toza ve neme dayanıklı tasarımıyla ZV-E1, Kablosuz Uzaktan Kumandalı Atış Kolu (GP-VPT2BT) ile kullanıldığında tek elle bile rahatça kontrol edilebilir.

Creator’s Cloud ve kolay akıllı telefon bağlantısı

İçerik oluşturucular, Sony’nin yeni duyurulan Creator’s Cloud platformu ve kolay akıllı telefon bağlantısı sayesinde kolayca bağlantı kurabilir ve içerik paylaşabilir. Kullanıcılar, sosyal uygulama kullanımı için aktarılan 15, 30 ve 60 saniyelik kliplerle kaydedilen çekim bölümlerini belirlemek için Çekim İşaretleyicilerini kullanarak klipleri bir akıllı telefona hızla yükleyebilir.

Creator’s App, ZV-E1’i akıllı telefondan kontrol etmek ve kamerada çekilen fotoğrafları ve görüntüleri akıllı telefona aktarmak için kullanılabilir. Akıllı telefondan kamera pili ve medya durumu görüntülenebilirken, tarih veya kamera isimleri istenildiği gibi düzenlenebiliyor. Creator’s App ayrıca kamera yazılımını güncellemek için uygun bir yol sağlar.

Derinlemesine düzenleme

ZV-E1, ücretsiz Catalyst Browse masaüstü uygulamasında, uygun fiyatlı Catalyst Prepare masaüstü uygulamasında veya eklentide düzenleme yaparken faydalı olabilecek manzara sabitleme ve kamera döndürme meta verilerini kaydeder. Bu, düzenleme sırasında lens soluma telafisinin uygulanmasına izin verir.

Yüksek kaliteli canlı yayın

USB aracılığıyla bir kişisel bilgisayara veya akıllı telefona bağlandığında, canlı içeriği en yüksek kalitede yayınlar. ZV-E1, 4K (2160p) web kamerası işlevi görür ve çevrimiçi toplantılar, canlı etkinlikler ve hatta aile ve arkadaşlarla kolay sohbetler için yaratıcılığı yeni zirvelere taşır.

Sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlandı

Sony’nin Road to Zero ve 2030 yenilenebilir enerji hedefi gibi küresel girişimlerle sürdürülebilir bir geleceğe yönelik taahhüdüne ek olarak, ZV-E1 özellikle sürdürülebilirlik düşünülerek geliştirilmiş olmasıyla dikkat çekiyor.

Kamera, işlevsellikten ödün vermeden Sony’nin çevresel etkisini azaltmak için geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılan elyafları kullanan bir ön cama sahiptir.

Son olarak, ZV-E1’in dış ambalajı çevre dostudur, plastik içermez ve Sony’nin bambu, şeker kamışı ve geri dönüştürülmüş kağıttan yapılmış “Orijinal Karıştırma Malzemesi”ni kullanır. Ayrıca Sony’nin çevresel ayak izini en aza indirmek için yapay çantalarda bitki bazlı dokunmamış kumaşlar kullanılıyor.
ZV-E1, görme engelliler için ekran okuyucu işlevi de dahil olmak üzere çalışmayı çeşitli şekillerde kolaylaştıran yeni erişilebilirlik özellikleri içerir. Erişilebilirlik özellikleri, herkesin ZV-1E kullanarak çekim ve oynatmanın keyfini çıkarmasına olanak tanır.
 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler